Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Frivolite
Administrator
Dołączył: 01 Cze 2009
Posty: 28
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 16 razy Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Wto 3:37, 02 Cze 2009 Temat postu: Przepisy na krochmal |
|
|
Krochmal z cukru:
3 filizanki cukru
1 filizanka wody
zagotowac wode z cukrem, cukier powinien sie rozpuscic
1 lyzka octu
To naprawde silny krochmal i koronki beda bardzo sztywne i slodkie
Krochmal z maki ziemniaczanej:
1 litr przegotowanej wody
1/2 szklanki zimnej wody + 1 lyzka maki ziemniaczanej
Przygotowujemy go podobnie jak kisiel, wlewamy zawiesine z maki do gotujacej sie wody i mieszamy, doprowadzajac do zagotowania plynu.
Krochmal po ostygnieciu jest juz gotowy, mozna go rozcienczac woda w zaleznosci od tego jaka sztywnosc koronek chcemy uzyskac.
Post został pochwalony 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Kukawka
Dołączył: 14 Paź 2010
Posty: 8
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: belgia
|
Wysłany: Wto 22:04, 19 Paź 2010 Temat postu: |
|
|
a czy te cukrowe nie robia sie zolte ?
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
niteczka-tancula
Dołączył: 29 Sty 2011
Posty: 1
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Pon 13:18, 31 Sty 2011 Temat postu: |
|
|
A jak nadac ksztalt wykrochmalonej koronce?rozlozyc,rozwiesic...?help,help
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|